30 Temmuz 2011 Cumartesi

Dondurma Ye Yüreğin, Kitap Oku Beynin Serinlesin

Oyuncak silahını getiren çocuklara kitaphediye ederek adını duyuran Antalya'nın Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi, okuma alışkanlığını geliştirmek için düzenlediği etkinliklere bir yenisini ekledi.


Oyuncak silahını getiren çocuklara kitap hediye ederek adını duyuran Antalya'nın Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi, okuma alışkanlığını geliştirmek için düzenlediği etkinliklere bir yenisini ekledi. Kütüphane bu kez de, çok kitap okuyan çocukları dondurma ile ödüllendirmeye başladı.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için gerçekleştirdiği ilginç etkinliklere devam ediyor. Haziran ayında 'Tabancayı getir, kitabı götür' kampanyası düzenleyen kütüphane, kütüphaneye çok sık gelen çocukları dondurma ile ödüllendirmeye başladı.

Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay, "Sloganımız, 'Dondurma ye yüreğin, kitap oku beynin serinlesin'dir. Yaz mevsiminin yaşandığı bu en sıcak günlerde, bütün öğrencileri kütüphanemize bekliyoruz" dedi.

Kütüphanede bulunan 'internet evi'nden öğrencilerin hiç çıkmak istemediklerini kaydeden Oktay, "İnternet kullanan öğrencilere kitap okumayı da teşvik etmek amacıyla, 1 saat bilgisayar başında kalan öğrencinin en az yarım saat kitap okumasını öneriyoruz. Böylelikle çocuklar kitap okuma alışkanlığını da ediniyor. Sonra da ödül olarak dondurmaya kavuşuyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder