26 Temmuz 2011 Salı

"Bu Ezine O Ezine Değil"

Öğretmen Mehmet Çelikbaş`ın " Bu Ezine O Ezine Değil " isimli son kitabının basımı tamamlandı.
Daha önce de Öykü, Şiir, Tarih-çeviri, Anılar, Çocuk hikayeleri türlerinde 6 kitabı bulunan Mehmet Çelikbaş, son kitabı ile ilgili Festival süresince 29-31 Temmuz arası imza günlri düzenleyerek okurları ile buluşacağını belirtti.

Mehmet Çelikbaş kitabımda, Ezine ( Harmusun Çayı ) ve çevresinde yaşanmış olayları konu etmiş. Dünden bugüne bağlantı kurmak isteyenler, kendilerini ve geçmişlerini Ezine`nin akıcı, huzurlu ve bereketli sularında bulacaklardır. Okuyanların zaman zaman hüzünlenebileceği gibi, Ezine`nin artısını ve eksisini öğrenebilecekler. Abana tarihinde sönmeye çalışan yıldızların ışıklarını görebileceklerdir.


Mehmet Çelikbaş kitabında, Yaşları en az 35-40 olanların hayal mayal hatırlayabileceği Abana`da yaşamış ABana`nın simgesi olmuş çok değerli büyüklerimizi sevgiyle saygıyla yad etmiş. Bir film akıcılığında; Ezine isminin açıklaması, denize dökülene kadar nerelerden geldiği konusunda bilgiyle başlayan kitap, Abana için büyük önem taşıyan Yüksek Okulun temel atılışı ile ilgili değerlendirmesi ile son bulmuş.

Ne Olur, Öykülerimiz Mutlu Bitsin Olurmu ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder