30 Ağustos 2011 Salı

Hocanın dediğini yap yaptığını da yap


Osmangazi Gazcılar Caddesi'nde bulunan Bedir Camii, geniş kitaplığı ile cemaatin yoğun ilgi gösterdiği mekânların başında geliyor.

Bedir Camii İmamı Mustafa Basrık, dolaplarda kilitli bulunan kitapların yerlerini değiştirdi ve insanların rahatça ulaşabileceği pencere kenarlarına koyarak cemaatinin kitap okuma alışkanlığını arttırdı. Şimdi bu camimizde sadece namaz kılınmıyor; kitap okunuyor, muhabbet ediliyor. Ne kadar güzel…

Bedir Camii İmamı Mustafa Basrık, camilerinin sabah namazından yatsı namazına hatta günün tamamında açık olması için çalışma başlattıklarını, nöbetçi sistemiyle caminin sürekli açık kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Başka bir uygulaması ile de dikkatleri üzerine çeken Bedir Cami İmamı Basrık, 250 çocuğu Gazcılar-Bedir Camisi'nde buluşturdu.

Gerçekten çok güzel projeye imza atılmış. Bunun yanında Bedir Camisi’nde teravih namazı sonrasında da büyüklerin çocuklara çay ikram etmeleri de önemli bir gelenek haline gelecek herhalde. Beni de davet ettiler gerçekten çok hoş bir manzarayla karşı karşıya kaldım. Öğrencilere burs da veriyorlarmış. Çaylarda ücretsizmiş…

Giderseniz ne demek istediğim tam manasıyla anlaşılacak…

İnşallah tüm camilerimizde böyle uygulamalar başlar. Cami cemaatini Allah’ın evinden uzaklaştıran değil, camiyi sevdiren hocalarımız görevlerini en iyi şekilde yapar.

Tüm camilerimizde bu ve bunun gibi örnek hareketleri görmek umuduyla. Saygılarımla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder